Cum a fost prima dată la greci

Ştiu că suntem cu toţii de acord aici: perioada concediului e cea mai aşteptată şi se fac planuri îndelungate care de multe ori nu se potrivesc cu “realitatea din teren”. Aşa-i?
Febrila săptămână de dinaintea concediului parcă se dilată excesiv, de parcă îmi pune obstacole. Nu aveţi şi voi impresia asta?
Bun, înlătur divagarea cât mai rapid şi intru în pâine, sau lipie…pentru ca articolul e despre Grecia. 🙂
Ideea de a pleca în Corfu a început cu o întrebare: unde să merg anul asta în concediu?
Dacă anul trecut am văzut Roma, anul ăsta mi-am propus să diversific şi să văd şi eu marea grecilor, astfel încât am ajuns să aleg Corfu, deşi mă gândisem iniţial la Zakynthos, dar m-a buşit cheful de explorare iar Zakynthos nu era suficientă. Am ales să merg individual, cu maşina, o dată pentru ca e mai ieftinache, trebuie să recunosc, iar pe de altă parte pentru că eu credeam că o să am nevoie de maşină pentru a vizita atracţiile de pe insulă (am descoperit ulterior că e mai bine cu ATV-ul). A fost un drum super lung, istovitor, dar acum pot spune ca a meritat din plin şi nu aş fi făcut altfel..

_DSC0016-small
Aici intram în Bulgaria

Pot spune că în săptămâna asta am bifat suficiente locuri frumoase. Şi sincer nu cred că se merită să baţi 5 ore ca să vezi o singură destinaţie (mă refer la Peştera Devetashka). A fost mult mai ok să văd locurile astea aşa, în drum spre Grecia. Mai multe detalii o să vă explic într-un articol viitor dedicat Bulgariei.

_DSC0027
Ia uite ce trăbănţel drăguţ!

Momentan vreau să împărtăşesc cu voi, în linii mari, câteva aspecte ce ţin de Corfu, urmând să le detaliez pe fiecare în parte, în alte viitoare articole. Şi da, ca să mă justific, consider că necesită mai multă atenţie fiecare destinaţie iar articolul ăsta deja văd că se lungeşte cam mult. Bear with me, I promise you’ll gonna like it! 😀

Probabil una dintre primele întrebări este: De ce ai vrut să vezi Corfu în septembrie? Nu e prea frig? Uite că ăsta a fost principalul motiv pentru care am vrut să merg în septembrie aici! Grecia este o destinatia însorită şi foarte călduroasă, iar eu nefiind o fană înrăită a căldurilor sufocante (traumatizată fiind destul de mult de căldura din Bucureşti), m-am documentat şi am concluzionat că septembrie este perioada ideală pentru a vizita insula pentru că nu este nici prea cald, dar încă nu este nici frig. Deci nici prea prea, nici foarte foarte pe româneşte. Seara era puţin cam chill, asta înseamna că dupa ora 19:00 nu prea mai era ok pentru plajă, dar în restul zilei era o temperatură plăcută, de până în 30°C.

Ca să vă faceţi o idee asupra duratei traseului, plecarea din Bucureşti a fost pe 16 Septembrie, în jurul orei 08:30 (am trecut graniţa pe la Ruse). Mi-am propus să văd la dus câteva obiective din Bulgaria pentru că erau în drum şi era păcat să trec pe lângă ele fără a le vedea. Prima oprire a fost la Veliko Târnovo, în Bulgaria, unde am explorat străduţele micului orăşel şi unde am mâncat un prânz excelent la celebrul lor restaurant (detalii picante in articolul urmator, promit!).

Această prezentare necesită JavaScript.

_DSC0161
Uitaţi aceast splendid detaliu de pe zidul unui bloc din Veliko

După Veliko am vizitat minunăţia de Peşteră Devetashka sau Devetaki, iar ultima oprire pentru vizitat a fost Sofia, unde am văzut faimoasa lor catedrală, Alexander Nevsky. Cazarea am avut-o în Sandanski, la un motel cu review-uri excelente pe Booking. Şi o recomand şi eu. Se numeste Eros Motel şi a costat 50 RON/persoană în apartament.

Această prezentare necesită JavaScript.

A doua zi am pornit de dimineaţă după micul dejun către Grecia, iar prima oprire a fost la Meteora. Superb! Totodata aici am gustat prima data din ceea ce avea să însemne drumurile în Corfu: pante abrupte şi curbe deosebit de periculoase. O adevarată “încântare”!

_DSC0392
Prea sus
_DSC0390
Cum au putut construi în acest loc?

_DSC0470
Am trecut ca fulgerul pe lângă Salonic şi după vreo 5 ore am ajuns în Portul Igoumenitsa, de unde am luat un bilet dus-întors la un preţ excelent. A fost aşa pentru că am fost un grup de 6 persoane iar ei aveau o promoţie aşa încât preţul total pentru 6 persoane şi două maşini a fost de 99 EURO dus-întors, adică de persoană a venit 16.5 EURO. Chilipir!
Am ajuns seara târziu, dupa 21:00 în Corfu, mai exact în Agios Gordios, localitatea unde ne-am cazat. Din prima seară am tras o spaimă cu drumurile lor abrupte dar totul a fost ok, eventually.

_DSC0539
Apusul!

Ne-am cazat la Sea Wave Studios, un hotel pe care nu îl recomand cu multă căldură dar m-a adăpostit cu brio cinci nopţi, iar dubla a fost undeva la tariful de până în 200 EURO/5 nopţi, aşa că nu am de ce să mă plâng. Să ştiţi că a compensat accesul gratuit la piscină pe toată durata sejurului!

Şi acum uite pe scurt care a fost programul meu în Corfu:

Luni de dimineaţă am fost la Restaurantul Ark şi am luat un mic dejun deloc grecesc. Mancarea o voi detalia in alte articole. Restaurantul era super mare dar chelnerii mi s-au părut sictiriţi iar peste tot mişunau viespi (am mai întâlnit şi la alte restaurante problema asta dar aici parcă era un stup întreg!). Pentru a le alunga ne aduceau o farfurioară cu ceva ce semăna a zaţ de cafea căruia îi dădeau foc şi emana un fum gros, înecăcios. Alunga viespile dar şi pe noi :D). În fine,  restul zilei am pendulat între plaja din Agios Gordios, restaurant si piscină.

_DSC0548
Luni, prima zi de plajă
_DSC0574
Random aloe pe plajă

Per ansamblu o zi clasică de plajă. Ar fi fost drăguţ să fi stat mai mult în mare dar în această zi era prea agitată.

Marţi a fost off-road style: am explorat cel mai mult insula şi a fost poate şi cea mai istovitoare în acelaşi timp. Harta de mai jos cred că explică tot…

offroad atv
Uite atât am mers pe ATV

 

 

IMG_20170919_145649417
Selfie de pe un ATV în mers…nimic fancy

Am plecat din Agios Gordios şi am văzut pe traseu o grămadă de sătuce pitoreşti autentice greceşti, cu străduţe foaaaaarte înguste şi căsuţe cochete, Sidari şi Canal D’amour cu ale sale roci mişto şi Paleokastritsa, unde am înotat într-o apă limpede turcoaz înţesată de peştişori (sublim!). Ne-am întors seara, obosiţi dar fericiţi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Miercuri a trebuit să mă refac aşa că mi-am definitivat bronzul la piscină şi am experimentat noi restaurante şi noi preparate greceşti. O zi chill, de relaxare, pentru că până la urmă a fost vacanţă.

Joi am explorat Corfu Town, m-am strecurat printre străduţele sale înguste, am băut o delicioasă ice coffee iar apoi mi-am incheiat ziua cu o vizită la Palatul Achillion.

Această prezentare necesită JavaScript.

_DSC0922
Beletul
_DSC0165 (2)
Printre statui. Eleganţă, mister, te doare capul
_DSC0929
Palatul Achillion în toată splendoarea sa
_DSC0188 (2)
Scara înterioară a palatului

Vineri la 5 dimineaţa am fost în picioare, pregătiţi pentru plecarea către casă. Am făcut pe drum vreo 14 ore, cu tot cu transferul feribotului. La 8 jumate seara eram acasă în Bucureşti.

_DSC0240 (2)
Plantaţie de măslin
_DSC0213 (2)
Pădure densă

Părerea mea?

A fost o săptămână plină şi consider că am împletit armonios timpul de explorat/mâncat/înotat şi relaxat. Corfu este o insulă exotică în opinia mea şi nu ezit când spun asta. Timpul se scurge altfel acolo, oamenii sunt mai relaxaţi, vremea mai calduroasă în comparaţie cu Bucureştiul ploios (nu mă întelegeţi greşit, îmi place toamna). Bineînteles că au fost atât plusuri cât şi minusuri, dar consider că este important să priveşti către partea pozitivă a lucrurilor şi să te încarci cu un vibe bun din vacanţă. Corfu e o destinaţie potrivită pentru bugetul oricui şi poţi avea un concediu plăcut şi cu multe lucruri de povestit celor dragi.

_DSC0229 (2)
Cineva mă priveşte cu dispreţ în spate 😀

Sper că v-am convins cât e de frumos în Corfu şi sper ca articolul acesta să vă inspire.

O zi excelentă,
Mirela

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s