Cum e mancarea in Edinburgh

Pur si simplu DELICIOASA! Chiar daca la intoarcere aveam in plus 4 kile lejer, nu regret nimic! Am burgerit atat de grav in zilele petrecute in Edinburgh, asa incat la intoarcere nu prea am mai burgarit nicaieri.

Din punctul meu de vedere este mai important sa degusti preparatele locale cand mergi intr-o vacanta, decat sa iti curga ochii prin meniu si sa alegi o salata trista.Va avertizez inca de pe acum, articolul (mai ales pozele) o sa va starneasca pofte! 🙂

Asa cum am spus in articolul precedent, am stat la o prietena in Edinburgh, asa ca micul dejun a fost preparat acasa. Omlete, superbele ei briose si sandvisuri am mancat dimineata, constiincios si cu pofta, iar apoi am stins totul cu o cafea delicioasa!

Seara la fel, mancam acasa (paste bune, beam vinut bun, quiche, cheesecake…o nebunie!) iar la pranz in oras.

img_20161117_201426
Paste cu creveti #chefjosie

In fiecare zi la pranz am mancat in oras. In prima zi am aterizat la Oink. Si a doua zi la fel, atat de mult ne-a placut. Sandvisurile de la Oink te mangaiau pe suflet, mai ales dupa ploaia, vantul si frigul indurate din timpul zilei (iar la sfarsit stingeai tot cu o bere buna).

img_20161116_162922693
Oink heaven

In total am incercat vreo 4 sortimente (ca sa ne intelegem, am fost 2 persoane, nu am mancat eu singura  4 sandvisuri) dar cred ca preferatul meu a fost sandvisul ala cu haggis. Pentru cei care nu stiu, haggis este un preparat traditional scotian, facut din organe de miel maruntite, ceapa, supa  si condimente. Pentru cei care nu’s fani carne, n-aveti ce cauta aici la Oink. Duceti-va si mancati-va salatica cu nervi in timp ce dispretuiti bestiile  carnivore.

Oink e situat in centrul orasului, pe Strada Victoria asa ca nu aveti cum sa il omiteti, mai ales ca are logo-ul ala roz sugestiv pe geam.

_dsc0458_dsc0460

In alta zi am mancat cel mai bun burger din viata mea, la The Bluebird Café, dupa ce ne intorsesem de la Gradina Botanica. Majoritatea locurilor unde am mancat au fost Tripadvisor recommended, asa incat stiam ca nu voi fi dezamagita. Si am avut dreptate. La Bluebird mancarea a fost geniala. Apoi am vorbit cu vanzatoarea si proprietarul cafenelei (au fost foarte amabili si amuzanti) si ne-au dat cateva sfaturi legate de Edinburgh.

img_20161118_144346554
Capuccino cu ciocolata rasa
img_20161118_145742507
El burger!
img_20161118_145538905
Cafeneaua Bluebird

Intr-o zi am apucat sa vizitam si Glasgow, care va fi subiectul unui articol urmator, si am mancat un burger, inedit as spune: in loc de chifla era o gogoasa. Asta s-a intamplat la Bread Meats Bread, un local raspandit in mai multe orase. Amestecul de gusturi, intre dulceata gogoasei si carne a fost foarte buuuun! Mai ales ca a fost mancat cu foame, dupa ce am asteptat o jumatate de ora pentru a avea o masa libera (pentru ca era o zi ploioasa si toata lumea se inghesuia in localuri).

img_20161119_150127093_hdr
Localul aglomerat
img_20161119_152036334
Burgerul meu dulce
img_20161119_152041169
Alt burger bun

Acum era timpul sa incerc si mancarea dintr-un restaurant mai vechi din Edinburgh, asa am ales Deacon’s House Café. Din start e o alegere on a budget, e un loc fara pretentii unde vii si mananci dupa o zi friguroasa. Totul e vechi acolo iar peretii sunt incarcati de picturi cu Edinburgh-ul si povestea cafenelei de alta data, deschisa prin 1745!

img_20161121_163140496
Vintage totul, inclusiv unii dintre clienti 😀
img_20161121_171051163
Cafeaua multa, ieftina si buna
img_20161121_165041833
Toata macarea gramada
img_20161121_164452235
Broth, supa de carfofi dulci si cheesecake-ul

Am incercat pentru prima data broth, supa lor cu ovaz si legume. Absolut delicioasa! Apoi am mancat sandvisuri cu salata, am baut o cafea adusa intr-o cana de aproximativ un litru (asa sunt toate cafelele la ei :D) si la desert am mancat un delicios cheesecake.

La final, a ramas de mentionat piesa de rezistenta: Micul  dejun scotian! Mega caloric, mult, dar extraordinar de bun! A fost mai degraba un pranz, luat pe la ora 15:00, dar astea sunt deja detalii. Let’s focus on the food.

img_20161120_154908771
Capuccino
img_20161120_155525235
Mic dejun scotian
img_20161120_170436411
Desertul cu popcorn. Yum!

Lipie, fasole, haggis, black pudding (da, e budinca aia cu sange!), carnati, ciuperci, oua, rosii, paine cu unt, suc de portocale si cafea. Un adevarat festin, savurat la Montpelier! Bineinteles ca a urmat si desertul, unde am inhatat un cheesecake cu unt de arahide si floricele pe deasupra. Combinatie ciudata dar neasteptat de gustoasa.

In incheiere, cateva poze cu mancare. Sorry!

img_20161117_094102746
Mic dejun #chefmireille
img_20161117_194723591
Cinam
img_20161118_093555012
Black muffin
img_20161118_183439227
La o bere
img_20161122_154044162
Ultima porceala
img_20161122_155213297
Cafea la litru
img_20161122_203744378
Pasta time!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Cooking Without Limits

Food Photography & Recipes

Simon Howlett Photography

Digital & Film Photography - Platinum/Palladium Printing

ExTraViTa

Experiente. Visuri. Calatorii

TravelGirls.ro

Gașca celor mai plimbărețe fete din România

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close