Etichete

, , , , , , , ,

Evenimentul a fost sustinut la Ramada Blu Hotel din Bucuresti. Am ajuns la hotel in jurul orei 09:00, pe un frig acceptabil as zice, avand in vedere faptul ca in noaptea precedenta a nins.

Pentru ca am participat la un concurs #Raftulbunicii, am adus biscuiti facuti dupa reteta bunicii si i-am expus intr-o zona foarte draguta (vezi poza mai jos). Bineinteles ca nu am castigat, dar organizatorii au sprijinit fiecare participant cu cateva produse marca Raftul Bunicii.

img_20161213_094753498

Biscuitii mei acolo in spate

Apoi am intrat in sala de conferinte unde au avut loc 3 dezbateri: blogger talk, chef talk si business talk. Dintre toate discutiile, cea de business talk mi-a placut cel mai mult pentru ca a fost mai practica. Utila mai ales celor care sunt interesati sa isi construiasca o afacere in domeniul culinar.

Blogger talk

Blogger talk

Dar asta nu inseamna ca celelalte discutii nu au fost interesante. Spre exemplu, la dezbaterea blogger talk a fost atins un punct interesant ce viza lipsa unor restaurante bune cu specific romanesc in tara, in special in Bucuresti. Si din pacate cu totii observam asta: daca vine o ruda sau un prieten din strainatate, in ce restaurant bun din Bucuresti poti sa il duci si sa aiba parte de o experienta culinara misto?

Nu in ultimul rand, preparatele de la pranz au fost delicioase si voi lasa pozele sa exprime asta. 🙂

O supriza foarte placuta au fost cei de la Micro Greens, un proiect, am impresia  ca apartine unui doctorand de la Facultatea de Horticultura. Germenii de grau, fasole, linte, ridiche si busuioc au numeroase proprietati curative si au fost folosite de chefi in timpul atelierelor de gatit live din cadrul evenimentului. O sa ii caut in Selgros pentru a cumpara cateva ghivece sau o sa fac o comanda pe site-ul lor.

Initiativa foarte misto au avut-o cei de la Lidl ce sustin un proiect dedicat copiilor saraci numit #PâineŞiMâine, desfăşurat împreună cu World Vision Romania. Află şi tu mai multe pe bit.ly/PaineSiMaine#Pentruunviitormaibun#Foodbloggers16. Voi participa si eu pentru ca am primit o punga cu ingrediente si vreau sa gatesc in ideea de a sustine acest proiect frumos.

Infografic preluat de pe site-ul campaniei cu Cercul vicios al saraciei

Infografic de pe site-ul campaniei

 

Ultimul atelier din lista a fost cel al lui chef Nicolai Tand: Retete reinventate by Engie si mi-a delectate papilele cu un mic gatit intr-o maniera noua: micii sau littlesii (cum vreti

sa ii ziceti) a fost invelit intr-o foita de alga si tempura,  servit cu un sos de mustar si hrean intr-o chifla moale cu chipsuri facute chiar de el. Eu nu ma dau in vant dupa mici deloc dar astia erau super buni! Stiu ca acest proiect face parte din ideile sale de a prezenta preparate romanesti intr-un mod diferit, la alt nivel. Reteta o gasiti pe Engie alaturi de multe altele.

***

In concluzie acest eveniment organizat de Evensys a fost misto si cu siguranta voi merge la urmatoarea editie!

Anunțuri